Met het weekend in Seattle kwam zaterdag eindelijk wat nodige rust. Niet meer ‘s nachts werken en wel wat beter slapen. Maar niet te lang. Het is wel reizen om te leren en niet om op het strand te liggen. Daar is het weer ook niet naar natuurlijk.

Weekend in Seattle

Het mistige en regenachtige weekend in het Washington State Convention Center doorgebracht met een paar honderd mensen de wat werk betreft raakvlakken hebben met wat ik zelf doe.

Een greep van wat zaterdag aan bod kwam:

  • Dealing with Problem Clients ­ Fencing in the Friendly Monsters
  • Build Your Brand: Podcasting with WordPress
  • Content Planning ­ business as a blog, blog as a business
  • Next­Level Blogging: How to run your blog like a business
  • SEO Is Evolving Away From Google
  • How To Utilize Trending Moments To Create Killer Content

De korte praatjes tussendoor met sprekers en andere bezoekers waren prima momenten om feedback te krijgen op de dingen waar ik zo nu en dan mee bezig ben. Waardevolle inzichten en nieuwe ideeën opgedaan.

Crowne Plaza Hotel

Zaterdagochtend de bagage achtergelaten bij The Arctic Club Seattle om aan het eind van de middag op te halen. Ik zou graag in The Arctic Club zijn gebleven, maar er waren voor de later data alleen nog wat duurdere kamers beschikbaar. Kamers waar je niet beter slaapt of werkt dan elders.

Eind van de dag rugzak opgehaald en binnen 10 minuten naar het Crowne Plaza Hotel gelopen. Ook helemaal niet slecht natuurlijk. Maar een dergelijk modern hotel geeft geen verhaal voor een blogpost.

Of toch?

Na het inchecken in het Crowne Plaza Hotel stapte ik in de lift om naar mijn kamer te gaan. Het eerste nummer op het mapje met de key-card was een 3. Na het swipen drukte ik op de 3 voor derde etage. Omweg omhoog keek ik weer even naar het kamernummer; nummer 3164 … Het tableau met etages in de lift maakte al snel duidelijk dat het niet om de 3e maar de 31e etage ging.

31 hoog

Het is hoog, maar niet uitzonderlijk hoog voor grote steden in de VS en Canada. Het Hilton in Toronto is volgen mij vergelijkbaar. Wel dermate hoog dat wanneer je de lift van boven naar de lobby neemt, zonder tussenstop, je oren ploppen door het hoogte (luchtdruk) verschil.

Geen 13e etage ?

In dit comfortabele hotel slaat de lift wel de 13e etage over. Waarschijnlijk is er geen 13 etage, in ieder geval wordt deze in de nummering overgeslagen. De 14e etage is dus gewoon de 13e etage. En dat maakt de 31e etage eigenlijk de 30 etage.

Er zijn genoeg Amerikanen die zo bijgelovig zijn dat ze op een 13 etage van een hotel minder goed slapen om veel hotels nummer 13 over te laten slaan. Dezelfde bijgelovige gasten schijnen er geen probleem mee te hebben om op de 13e etage te slapen als deze 14 etage wordt genoemd. Klinkt vreemd, maar is wel waar.

Geen 13e etage