web analytics
Aziatische Noodles zonder Koken

Aziatische Noodles zonder Koken

Aziatische  noodles zonder koken die hieronder beschreven staan, zijn een goed alternatief voor Aziatische instant noodles. Niet helemaal zonder koken; de noodles moeten wel een paar minuten gekookt worden. Deze drie ‘recepten’ zijn simpel, snel en perfect voor een smakelijke eenvoudige maaltijd. 

De post is eigenlijk meer een ‘note to self’ omdat ik regelmatig de hoeveelheden en ingrediënten vergeet. De drie Aziatische Noodles zonder koken zijn geïnspireerd door of eigenlijk ontleend aan Sissi Chen op YouTube

De 100g noodles is slechts een richtlijn voor een persoon. Neem gerust meer of minder maar reken wel op wat pittigere smaak bij minder noodles. Overbodig om te vermelden dat de gekookte  noodles koud of warm gegeten kunnen worden.

1. Aziatische Noodles in Pittige Sesam Knoflooksaus

Ingrediënten:

  • 100g gekookte noodles
  • 2 eetlepels Liubiju Chinese Gingili Sesampasta
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel Chili Olie – bijvoorbeeld Lao Gan Ma Old Mother Knapperige Chili Olie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel water

Optioneel:

  • Sesamzaadjes (voor garnering)
  • Lente-uitjes (voor garnering)

Instructies:

  1. Meng Sesampasta, Sojasaus, en Knoflook in een kom tot een gladde saus.
  2. Voeg de saus toe aan de gekookte noodles en meng goed.
  3. Garneer met sesamzaadjes en fijngesneden lente-uitjes.

2. Cheater’s “Biang Biang” Noodles

Ingrediënten:

  • 100g gekookte noodles
  • 2 theelepels Chili Olie – bijvoorbeeld Lao Gan Ma Old Mother Knapperige Chili Olie
  • 2 eetlepel sojasaus
  • ½  teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels Chinese rijstazijn

Instructies:

  1. Meng sojasaus, rijstazijn, knoflook en sesamolie tot een gladde saus.
  2. Voeg de saus toe aan de noodles en meng goed.
  3. Voeg eventueel komkommer en wortel julienne toe voor extra knapperigheid.

3. Aziatische Noodles Chong Qing Style

Ingrediënten:

  • 100g gekookte noodles
  • 2 theelepels Liubiju Chinese Gingili Sesampasta
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel Chinese zwarte rijstazijn
  • 2 theelepels Toban Djan (Chili Bean Sauce)
  • ½  theelepel suiker
  • 2 eetlepels water
  • Snufje Groentebouillon poeder

Instructies:

  1. Meng sesampasta, sojasaus, rijstazijn, Toban Djan, groentebouillon,  suiker en water  in een kom.
  2. Voeg de saus toe aan de noodles en meng goed.
Toban Djan (Chili Bean Sauce) past prima bij Aziatische  noodles
Toban Djan (Chili Bean Sauce) past goed bij Aziatische  noodles
Reacties zijn gesloten.