web analytics
Blijven lopen

Blijven lopen

And keep smiling 🙂

Vrijdagochtend en -middag hardlopend (ik heb mijn hardloop-schoenen etc. mee) de wat minder toegankelijke buitenwijken van Belfast verkend. Dat ging prettiger en minder opvallend dan wandelend.

Falls Road

Begonnen aan het begin van Falls Road, net iets buiten het centrum van Belfast . Deze hoofdweg leidt door wat het geweldadige gebied was in Belfast tijdens the Troubles. Hier en daar een paar afslagen genomen, maar verder vooral langs Falls Road gebleven. Daar zijn ook de bekendste ‘Murals’ of muurschilderingen te vinden.

Eenmaal in een bepaalde wijk is het soms vrij lastig om er weer uit te komen als je de weg door steegjes en hekwerken niet kent. In deze wijken kent iedereen elkaar en iemand van buiten wordt in de gaten gehouden.

Instinctief een paar situaties vermeden en verder geen problemen gehad. Vooral flink door blijven lopen bleek een goed idee te zijn.

De straten en hekwerken zijn door in loop van de jaren rel en brandbestendig gemaakt. Doorgaand autoverkeer is beperkt doordat sommige wijken snel afgesloten kunnen worden.

De Peace-Walls zijn opgetrokken om de verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar beschermen. Het is de bedoeling dat in de toekomst al deze zg vredes-muren zullen verdwijnen. Tot nu toe kon daar nog niet mee begonnen worden.

Ook worden de meeste doorgangen ’s nachts nog afgesloten.

Aan het einde van Falls Road een rondje door Falls Park gerend. Daarna over de begraafplaats gewandeld. Vervolgens weer terug via de andere kant van Falls Road, met een paar rondjes door het protestantse deel .

Titanic

Het is in Belfast al lang niet meer alleen kommer en kwel. Na het Noorden en het Westen naar het Zuiden gelopen. Iets rustiger tempo en daarom ook de tracker uitgezet.

Bij de Salmon of Knowledge stond toevallig het Ramen-wagentje van BIA Rebel. Had ik voor vertrek op internet gezien, maar niet meer aan gedacht. Wat een dag! Ramen is ideaal om buiten te eten.

Na de Ramen op een draf over de brug naar de voormalige werf waar onder andere de Titanic van stapel is gelopen. Het is vrijwel de belangrijkste toeristische attractie van Belfast op dit moment.

Aan het einde van de dag ongeveer 40 kilometer lopen en rennen op de teller.

Reageren is niet mogelijk.