web analytics
Washington DC te voet

Washington DC te voet

Dinsdag had ik vrijwel de hele dag de tijd om Washington te verkennen. De omgeving van het Witte Huis was het eerste vanuit het Watergate Hotel op de route lag. Daarna the National Gallery of Art, Capitol Hill en het Smythsonian Museum for Natural History.  Daartussen alles gelopen, natuurlijk.

Witte Huis van ver

De eerste atraktie van de dag was dat ik in de buurt van het Witte Huis de presidentiele kolonne tegenkwam. Een rijdend circus met sirenes, zwaailichten, veel motoren en agenten met zware vuurwapens in de aanslag.

Het Witte Huis is tegenwoordig alleen van een grote afstand te zien. Groot deel van de omgeving is hermetisch afgesloten.

National Gallery of Art, Washington

Aan de buitenkant van the National Gallery of Art kon ik al zien dat het er niet zou zitten om de volledige collectie te bekijken. Gelukkig wees iemand van het museum me via een plattegrond op de belangrijkste highlights. Onder andere enkele werken van Van Gogh, een afdeling met Hollandse en Vlaamse meesters en de enige Da Vinci op het Westelijk-halfrond.

Ondanks dat het slechts de highlights waren, was de dag na het museumbezoek al een paar uur verder. Buiten was het opvallend kouder geworden.

Capitol Hill

Weer een stukje lopen, nu richting Capitool Hill. DIt heb ik alleen van buiten gezien. Op weg van Capitol Hill kwam ik weer the Donald met beveiliging tegen. Ieder bezoek aan Capitol Hill zal de president vanuit het Witte Huis zo doen.

Smythsonian Museum for Natural History
Vanaf Capitoll Hill weer verder richting Smythsonian Museum for Natural History, met af en toe een route door een shopping mall om op te warmen. Winterse temperaturen dinsdagmiddag.

Het Smythsonian Museum for Natural History is zoiets als Naturalis in Leiden, maar dan groter (veel groter natuurlijk). Ook hier niet alles kunnen zien en jammer genoeg was het grootste deel van de afdeling fossielen gesloten door een verbouwing. Evengoed zou je er nog een dag kunnen doorbrengen.

Veel te veel te zien voor een dag. En uiteindelijk moet er ook nog gewerkt worden. Gelukkig geen extra klusjes tot nu toe. Washington is zeker de moeite waard om vaker te komen.

Reageren is niet mogelijk.