De komende twee weken lopen we van van zuid naar noord Wales, in het westen van Groot-Brittannië. Een gebied met natuur, heel veel geschiedenis en oude kastelen. Het is het land van de legende van King Arthur, de magiër Merlijn, het zwaard Excalibur, de Ridders van de Ronde Tafel, mysterieuze meren  … en veel mist en regen.

Volgens de planning gaan we het in twaalf dagen lopen. De overige twee dagen gebruiken we om met de trein van en naar de ferry te komen.

Naar Wales

Op de heenreis nemen we de ferry van Hoek van Holland naar Harwich. Daar komen we om een uur of 6 ‘s morgens aan. We nemen vervolgens de trein richting Bristol om uiteindelijk in Cepstow uit te komen.

De terugvaart is van Hull naar Hoek van Holland. We komen deze keer een stuk noordelijker uit, vandaar verschillende ferries.

De etappes zijn dagelijks ongeveer 30 kilometer, soms wat korter en andere dagen iets langer. De zwaarte van de dag zal vooral door het terrein en het weer bepaald worden.

Aan het einde van de eerste week steken we in een dag the Black Mountains over. Een dunbevolkt gebied. De enige plaats waar we kunnen overnachten aan het eind van de dag is een eeuwenoud kasteel. Van te voren geboekt, omdat er bijna niets is en bovendien op een vrijdag.

BBC Radio Wales on Bode internet radio

Passieve voorbereiding

Offa’s Dyke Path

We lopen natuurlijk niet zomaar van zuid naar noord, we volgen Offa’s Dyke Path. Een lange afstands route zoals the South West Coastal Path. Maar dan niet langs the South Coast maar, inderdaad, langs Offa’s Dyke. Min of meer een historische grens tussen Wales en Engeland. Maar later meer daar over.