web analytics
Virtueel wandelen met World Walking

Virtueel wandelen met World Walking

Virtueel wandelen kan op veel manieren. Hieronder heb ik het over de wandelapp World Walking. Eigenlijk een aangeklede stappenteller met Google Maps en achtergrondinformatie.

Zelf wandel ik altijd al relatief veel. Nu, tijdens de intelligente lock-down, loop ik dagelijks nog wat meer kilometer. De hele dag binnen of op het balkon zitten is uiteindelijk ook niet gezond.

Virtueel wandelen , maar wel de deur uit

Doordat het wandelen iedere dag bij de voordeur begint zijn mijn wandelingen meestal veel van hetzelfde.Virtueel wandelen met de wandelapp World Walking brengt hier een beetje verandering in.

De app houdt de gelopen afstand bij en projecteert de afgelegde kilometers via Google Maps. Bijvoorbeeld een langeafstandswandeling in de Schotse Highlands. Onderweg kan je aan de hand van de bijgehouden stappen en kilometers via Street View zien waar je mogelijk zou lopen in Schotland.

Zo heb ik vorige week de Clydesdale Way gelopen. Ruim 35 kilometer van Quarrier’s Village naar Skelmorlie. Virtueel wandelen wel te verstaan.

Deze week is het virtueel wandelen op Shetland Eilanden. Allemaal binnen de gemeentegrenzen van Voorburg en Den Haag.

mall of the Netherlands
In werkelijkheid voor de Mall of de Netherlands …
ferry
… virtueel net bij de ferry tussen de eilanden Unst en Yell.

World Walking is een zg motivatie app om een gezonde leefstijl te bevorderen. Het initiatief wordt als erkend goed doel ondersteund door de Schotse NHS en verschillende andere zorgorganisaties.

De app is gratis beschikbaar in de appstore en er is ook een versie voor Android toestellen.

Virtueel op Yell, een van de noordelijke Shetland Eilanden …
Straat
in werkelijkheid in de wijk ’t Loo in Voorburg ūüôĀ
Reacties zijn gesloten.