Pech langs de weg. Zo kan je het wel noemen als je in plaats van de ADAC de brandweer en politie moet bellen.

Na ongeveer 7 uur rijden van Nederland naar Noord-Duitsland begon de motor van het en op het andere moment te sputteren en gaven de signalen op het dashboard aan dat er meteen gestopt moest worden. Stoppen was ook eigenlijk het enige wat de auto nog kon doen.

Pech langs de weg in Duitsland

Scheiße …  Auto strak langs de vangrail gezet. Door een kiertje van het rechter portier naar buiten gewurmd met telefoon en boekje met alarm en servicenummers. Over de de vangrail geduikeld en bellen met VW Mobiliteits Service / ADAC. Nog voor ik het nummer had was al duidelijk dat er geen service wegenwacht meer nodig was. Het motorblok stond met flinke vlammen in brand.

Snel de belangrijkste spullen (achter) uit de auto gehaald. Een van de gestopte medeweggebruikers belde brandweer en politie. Auto stond vervolgens binnen een minuut volledig in brand.

Hulpdienst

Later op de avond door de chauffeur van het bergingsbedrijf afgezet bij het hotel. Geluk bij een ongeluk dat ik bijna bij mijn hotel in Neu of Neues Munster was toen de auto het begaf.

Drukke ochtend deze donderdag. Tussendoor bellen met schadeverzekering, reisverzekering en het bergingsbedrijf.

Eind vd ochtend uiteindelijk met de taxi naar de ferry-terminal in Kiel. En ondertussen als voetpassagier met twee paar ski’s en drie rugzakken  aan boord van de ferry richting Oslo.

Vertrokken uit Kiel