Seattle is een literaire stad, de stad van de Grunge en een culinaire stad. Ook komt Seattle voor in boeken en films. Toch ben je er met ruim een dag rondkijken wel klaar. Het is vooeal de omliggende wildernis de de moeite waard moet zijn.

Ik was er dan ook al vanaf vrijdagavond. En op zaterdag en zondag ben ik al naar de legendarische markt bij Pikes Place gelopen. Met de bijzondere vishandel Pure Food Fish-Market. Bestellingen, waaronder hele zalmen, worden daar door de lucht gegooid en opgevangen.

En natuurlijk de eerste vestiging van Starbucks. Het Koffietentje uit de jaren ‘70 dat is uitgegroeid tot een grotere koffie-multinational dan Douwe Egberts. Iedere dag staat er een rij van 50 tot 75 wachtenden. Vooral voor foto’s op social media.

Ik ben maandag naar de docks gelopen waar de goudzoekers vertrokken en weer aankwamen, als ze geluk hadden. Daar is ook Ivar’s Fish Bar. Al vanaf 1938. Bij Ivar, zelf is hij er niet meer, een prima fish and chips gegeten met Cayun kruiden.

fish and chips

Ivar was een grote vriend van de zeemeeuwen. Bezoekers worden met een bord gestimuleerd hun vis met de met de meeuwen te delen. Maar vooral niet met de duiven.

Seagulls Welcome

 

Verder veel rondgelopen en uiteindelijk via de Space Needle weer naar het hotel. De Space Needle is samen met Pike’s Place de toeristische attractie van Seattle.