web analytics
WordCamp Toronto

WordCamp Toronto

Zaterdag was de dag van WordCamp Toronto 2018. Op Google maps was de locatie, North York Civic Centre, eenvoudig te vinden aan het einde van een van de rechte straten.

Dit bleek toevallig wel de langste straat ter Wereld te zijn. Lopen was geen optie omdat 11 kilometer heen en 11 kilometer terug te veel tijd zou kosten. Vanuit het centrum was ik er relatief snel met de metro.

WordCamp Toronto

Het was een  informatieve en prettige bijeenkomst op WordCamp Toronto, met een aantal onderwerpen die erg de moeite waard waren.

Er werd gesproken over allerlei aspecten van het CMS WordPress. Maar verder ook over hoe je met klanten omgaat , contacten maakt, omgaat met werkstress etc.

Belangrijkste items zijn wel de techniek en de inhoud. Dat laatste wordt ook wel content genoemd 🙂

Content is still king

Schrijven voor het internet is anders dan schrijven op en voor papier. Afgezien van dat het informatief en een beetje goed te lezen moet zijn, dient tekst voor bv een blog ook aan veel technische eisen te voldoen wel een zoekmachiene er iets mee doen. De voorgaande zin is toevallig een voorbeeld van hoe het niet moet.

Verder moet je rekening houden met een zg focus trefwoord. Dat is in deze posting WordCamp Toronto. Dit trefwoord moet terugkomen in de titel, de tussenkop, de alt-tag van een afbeelding en het liefst in een externe link. Een interne link naar een relavante pagina is ook aan te raden.

WordCamp Toronto
Een van de presentaties tijdens WordCamp Toronto

Dit is alleen nog maar het begin van het schrijven van vindbare tekst.

Dit blogje voor familie en vrienden (meestal binnen 30 minuten geschreven), stelt natuurlijk niet zulke hoge eisen. Maar is iedeaal om mee te experimenteren.

Het schrijven van een redelijke webpagina aan content vraagt gemiddeld wel een dag. Vooral door de strategische benadering om het artikel in de zoekmachines naar voren te laten komen. Ander kan het eigenlijk net zo goed niet gepubliceerd worden.

Winter

Aan het eind van de dag bleek het winters koud te zijn geworden. Vooral de de harde wind. Na het eten bij Chipotle Mexican Grill kwam daar ook nog ijzige regen bij.

Hopelijk valt er de komende week niet te veel sneeuw. Ik heb geen winterkleding bij me voor Canadees of Amerikaans winterweer.

Reageren is niet mogelijk.